Wednesday, January 7, 2009

Ma vlada podporovat zemi ktere vladne?

Samozrejme ze ano. Proto byla zvolena.

Podporovat svuj narod, prumysl, prosperitu. Vytvaret a dohlizet na dobry, pevny pravni ramec a prostredi vedouci k vseobecnemu pokroku a rozvoji.

O co se jedna? Nezkorumpovane nemonopolisticke trzni hospodarske prostredi. Pristupny system zdravotni pece se statnim dohledem. Dobry system skolstvi a vyuky.INVESTICE do hospodarstvi.

Nikoliv volne trzni rozkradani po stamilionech. Otazkou nyni je, jak to zabezpecit.
Mezi konkretni kroky nyni bude tedy patrit nikoliv kdo dostane odmenu pul miliardy, nybrz rizeni a rozvoj prumyslu zeme.

Okamzite obnoveni ci pomoc -soukromy se statni ucasti- podnikum LIAZ, PRAGA, TATRA, ZETOR, Liberta, Favorit, Botas, Ceska Zaoceanska plavba, a podobne. Ve svete existuje mnoho trhu, ktere vyrobky techto firem potrebuji a jsou ochotne je ihned kupovat.

Okamzite obnoveni podniku TESLA s programem osobni pocitace, mobily, prenosne pocitace, a ostatni elektronika a programove vybaveni.

Podporovat sireni a nemonopolni ceny spojeni rychleho Internetu.

Kdyz to dokazi Korejci, se svetovymi konglomeraty Samsung, KIA, Hyundai, LG, HTC a mnohe dalsi, ktere pred 20 lety ani neexistovaly, PROC by to neslo v Ceske republice??

Kdyz to dokaze Sony, Phillips, Nokia, Motorola, Apple, proc by to nedokazala ceska dumyslnost, soukroma ceska iniciativa podporovana statem, pokud nutne. A to v pripade maleho statu prechazejiciho ze statniho hospodarstvi potrebne je.

Nebo jsme ona levnejsi pracovni sila v ne zcela vyvinute zemi, za niz nas cast zapadni Evropy chce pokladat??


Nakupy uzemni investicni
Z minulosti je znamy pokus o odkoupeni male casti Chorvatskeho pobrezi, nebot je mezi Cechy velmi v oblibe a prijizdi tam mnoho Ceskych turistu. Bylo by vhodne pokus o transakci obnovit. Podporit anebo prime vykoupeni exkluzivnich rekreacnich mist republiky, jako jsou Karlovy Vary.

Dale, jsou nabizeny k prodeji do soukromeho vlastnictvi ostrovy, male ci vetsi v Tichem i ostatnich oceanech sveta.Cesky stat by mohl a mel nektere z nich odkoupit, a postoupit uzivani obcanum, podle urcite predem dohodnute formule. Zejmena nyni, kdy je svetovy kapitalisticky hospodarsky system v tezke krizi, by ostrovy mely byt k mani se slevou.

Pojdme vystavet silny, moderni stat - vzor a vudce Evropy. S bankovnim systemem konkurujicim svycarskemu. Se silnym ceskym prumyslem a zemedelstvim, tak jak tento stav existoval jiz drive.

Bylo preci hloupym pivnim zlocinem stoleti prodat ceske pivo do cizich rukou. A pak si jeste mnout ruce vlastni!

Petr Buben
www.PetrBuben.blog.iDnes.cz

No comments:

Post a Comment